Translate

woensdag 19 januari 2022

Een felicitatieknuffel voor jou

We hebben al heel wat mooie kaarten langs zien komen voor de watercolorchallenge voor januari in de Facebookgroep 't Boekensteuntje daagt je uit. We zouden het leuk vinden als jullie allemaal meedoen.

Watercolor is een heel breed begrip, waar we bij 't Boekensteuntje heel veel producten voor in het assortiment hebben. Het design team is druk bezig om voor jullie wat voorbeelden te maken, om jullie te inspireren.

Astrid heeft voor jullie 2 technieken in een kaart verwerkt. 

Als eerste laat ze een kleurtechniek zien met markers. Ze heeft in de afbeelding met een marker een lijntje gezet, welke ze met een waterbrush verdunt. 



Daarnaast heeft ze een hele oude techniek van stal gehaald, namelijk een bloem maken van filterzakjes. Het filterzakje wordt met inkt en water op kleur gebracht. 


Op de glasplaat heeft ze Distress Ink gedaan en flink wat water uit de sprayfles. Dan haal je het filterzakje door de verdunde inkt heen.


Nadat je het filterzakje hebt laten drogen, kun je de bloemen stansen en in elkaar zetten. Zien jullie dat er uit de inkt ook wat andere kleuren, zoals geel, tevoorschijn komen?


Nog een keer de complete kaart met daaronder een opsomming van gebruikte producten


De mooie rand achter het vierkant is de Square Ornament Frames van Jenine's Mindful Art Collection.
De tekstballon komt uit vakje 20 van de Marianne Design Adventkalender. De tekst is van de stempelset van Marianne Design CS1087. Deze is gestempeld met Versafine Onyx Black.
We hebben bij 't Boekensteuntje verschillende soorten markers waarmee je op waterbasis kunt kleuren, zoals Studio Light MarkersMolotoc Aqua Color Brush markers en Zig Clean Color Markers. Een goede waterbrush en aquarelpapier heb je uiteraard ook nodig. Om de filterzakjesbloemen te maken, heb je Distress Inkt (of een andere inkt die te verdunnen is) nodig en een sprayfles.

We hopen uiteraard dat we jullie enthousiast hebben gemaakt!


















3 opmerkingen:

Kaarten met de Die Cut paper set van Studiolight ( vervolg bericht van de ECD bloemenkaart)

Hallo allemaal, Het heeft even geduurd maar hier is mijn vervolg bericht over hoe ik de basiskaart met de ECD bloemen heb gemaakt. Van Studi...