Translate

donderdag 30 september 2021

Kadoosjes uitdaging

 

Hallo allemaal,

Annemarie heeft een heel leuk kado doosje gemaakt. Dit doosjes is de basis voor onze “‘t Boekensteuntje daagt je uit”  uitdaging van de maand Oktober. 
 Annemarie heeft een stap-voor-stap werkbeschrijving van het doosje gemaakt, zodat jullie zelf makkelijk aan de slag kunnen. 
Heel veel plezier met het maken van dit doosje!


De basis voor het doosje is een vel karton of scrappapier van minstens 200 gram dikte. Snijd een vel karton op maat 23 x 21 cm. Ril de lange zijde op 2 cm en 21 cm. Ril de korte zijde op 2 cm, 9.5 cm, 11.5 cm  en 19 cm.


Vouw de gerilde lijnen met behulp van een vouwbeen zodat het een mooie strakke vouw is. Knip daarna alle vierkantjes een beetje in zodat je het doosje mooi in elkaar kan plakken.


Het is leuk om in het doosje een soort "raampje" te maken. Zo ruik je de geurtheelichten nog beter. Ik heb een stukje karton op maat gemaakt van 7 x 3 cm. En dit een plaatsje gegeven waar ik het " raampje" wilde hebben. Daarna overgetekend met potlood en uitgesneden. ( Je kunt het ook uitknippen en evt. een rechthoekig malletje gebruiken en dit overtekenen.


Als je het karton omdraait ziet het er nu zo uit.


De vakjes met de kruisjes zijn de hoekjes waar je lijm op aanbrengt.


Lijm de hoekjes van binnenuit aan elkaar. De middelste hoekjes als laatste. Deze hoekjes lijm je aan de onderkant van het doosje.


Vouw dan het doosje in elkaar.


Om het doosje makkelijk te kunnen openen kun met een cirkelpons nog een inkeping maken in de bovenkant van het doosje. Daarna kun je het doosje naar wens leuk versieren.

Enkele versierde voorbeelden ter inspiratie:




We zijn natuurlijk erg nieuwsgierig naar jullie
Kadoosjes. Vergeet het eindresultaat niet te plaatsen in onze Facebookgroep; https://www.facebook.com/groups/1453127158179034/
en maak kans op een leuke prijs. 
(De uitdaging loopt tot 31-10-21)

Bedankt voor het bezoekje aan ons blog en graag weer tot ziens bij ons volgende blog !















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kaarten met de Die Cut paper set van Studiolight ( vervolg bericht van de ECD bloemenkaart)

Hallo allemaal, Het heeft even geduurd maar hier is mijn vervolg bericht over hoe ik de basiskaart met de ECD bloemen heb gemaakt. Van Studi...