Translate

woensdag 5 mei 2021

Dutch Doobadoo kaarten

Dutch Doobadoo heeft de afgelopen jaren al heel wat leuke kaartmodellen uitgebracht en deze zijn bij veel kaartenmaaksters nog steeds erg populair. 

Astrid heeft hier afgelopen week ook een aantal kaarten mee gemaakt:

Voor een 75-jarig jubileum voor een baggerbedrijf:

gebruikte DDBD: 470.715.805 cijfers
470.7130308 vorm

Voor de geboorte van een zoon:

DDBD mal 470.713.755

Voor het behalen van zwemdiploma A:


DDBD mallen 470.713.140 schild en 470.715.820

Zoals de meesten waarschijnlijk wel weten, zijn het plastic mallen, waarbij je de buitenkant overtekent op cardstock en de binnenrand overtrekt op designpapier. Dan leg je de mal weg en knip je de getekende vorm op je papier uit. Soms zitten er nog een aantal extra randjes in, die vouw of snijlijnen zijn (zoals bij de gele kaart). Als je op Pinterest op het betreffende nummer zoekt, kom je vaak wel voorbeeldkaarten tegen en kun je zien hoe het eruit zou moeten komen te zien. Je kunt er bij bijvoorbeeld de babyfles of het schild voor kiezen om een enkele of een dubbele kaart van te maken. Astrid maakt er vaak een standaardje aan vast door een brede banner te snijden en aan de bovenkant een vouwlijn van de banner te maken, op die vouwrand een beetje lijm en dan achterop de kaart plakken. 

De Dutch Doobadoomallen kun je hier vinden bij het Boekensteuntje. Mogelijk zijn niet alle mallen in de gebruikte voorbeelden meer verkrijgbaar, maar dan hebben jullie wel een idee wat je er allemaal mee kunt doen.

De teksten zijn allemaal met memento inkt gestempeld, Tuxedo Black en Paris Dusk

De verticale tekst Van harte gefeliciteerd en de gefeliciteerd tekst op de zwemkaart zijn van Carlijn Design. Deze staan (nog) niet op de site, maar zijn wel bij 't Boekensteuntje Creatief te bestellen. De nummers zijn CDST-0001 (Gefeliciteerd) en CDST-0043 (Verticale verjaardag).

Daarnaast willen we jullie nog even op de nieuwe challenge op facebook wijzen, het thema is dit keer (denk)sport. https://www.facebook.com/groups/1453127158179034. We zouden het leuk vinden als jullie weer in grote getalen meedoen.








1 opmerking:

Kaarten met de Die Cut paper set van Studiolight ( vervolg bericht van de ECD bloemenkaart)

Hallo allemaal, Het heeft even geduurd maar hier is mijn vervolg bericht over hoe ik de basiskaart met de ECD bloemen heb gemaakt. Van Studi...