Translate

woensdag 13 oktober 2021

Kerstpost

Vandaag een vrij lange blogpost voor jullie met een aantal procesfoto's bij het maken van 2 kaarten door Astrid. Zoals zovelen is ook zij al druk met de kerstkaarten en ze wil jullie graag meenemen in dit proces.

De eerste kaart is een schudkaart geworden, waarbij de Fuse weer eens uit de kast is gekomen en de tweede kaart is een kerstbal, waarbij de live van Nicole als basis heeft gediend.


De schudkaart heeft als basis de Dutch Doobadoo CardArt A5 Snowdome, nummer 470.713.733.

Het venster in de kaart, waarmee het schudgedeelte is gemaakt, is gesloten met de Fusetool van We R Memorykeepers. Een musthave hierbij is tevens de siliconen hittebestendige mat, waar ook een hanggedeelte aan zit, waar je de warme Fuse in kunt zetten! Deze staat ook in de webshop: Fusemat.
(*TIP voor Sinterklaas!)


Voordat het schudmateriaalerin gaat, kun je het beste even over het plastic wrijven met een antistatisch kussentje.

Het venster is in de voorkant van de kaart geplakt.

Daarna de binnenkant van de kaart gemaakt:


De bomenrij is van Craft Emotions, landscape pines (115633/0176), de sneeuw is een randmal van Marianne Design uit de Craftables serie (CR1361).

De tekst uit de Hallo Winter serie van Marianne Design by Marleen is gestempeld met Versamark en daarop wit embossingpoeder van Wow! Ook hier eerst een antistatische tool gebruikt. 

Vervolgens de voorkant erop geplakt met extra sticky tape. Deze tape is ook als voordeelset te verkrijgen: Set extra sticky tape, 3mm+6mm+9mm | VOLUME VOORDEEL | boekensteuntjewebshop

De onderkant was nog erg kaal, dus met inkt het stempelkarton in groen en paars op kleur gebracht, met inkt van Izink en Distress Ink:



Uit het groene papier met Craft Emotions Pine Branches takjes gestanst:



En uit het paarse papier de poinsetta's van Craft Emotions:



En daarmee bloementoefen gemaakt:


Zoals jullie zien, heeft Astrid 4 bloemen gemaakt, de vierde is op de andere kaart gebruikt:



En het knipvel is een oude van Marieke's Design. In de webshop van 't Boekensteuntje vind je nog veel meer knipvellen van Marieke: https://www.boekensteuntjewebshop.nl/c-3455127/precious-marieke/

Achter het opengewerkte deel heeft ze het luxe achtergrondpapier van 't Boekensteuntje gebruikt. Deze vind je hier in de webshop.

De live van Nicole, waarin ze de kerstbal gebruikt, nog een keertje terugkijken? Kijk dan even op ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=tIR01POjuiU&t=2118s

Excuses voor de lange blogpost, maar we hadden jullie gewoon héél veel te vertellen! We hopen dat jullie er wat van opgestoken hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kaarten met de Die Cut paper set van Studiolight ( vervolg bericht van de ECD bloemenkaart)

Hallo allemaal, Het heeft even geduurd maar hier is mijn vervolg bericht over hoe ik de basiskaart met de ECD bloemen heb gemaakt. Van Studi...